Voedsel in Oostenrijk
De Oostenrijkse keuken
De Oostenrijkse keuken is van vroeger een boerenkeuken en is internationaal bekend vanwege haar vele soorten nagerechten. De regionale keuken krijgt echter steeds meer bekendheid. Vaak wordt de Oostenrijkse keuken ten onrechte gelijkgesteld met de Weense keuken, maar die kent hier grote verschillen mee. De Oostenrijkse keuken kent vanwege de geschiedenis en allerlei culturen van de Europese geschiedenis vele Italiaanse, Hongaarse en Boheemse invloeden. Vaak werden gerechten overgenomen, aangepast aan de eigen smaak en verder ontwikkeld tot wat ze nu zijn. Het bekendste voorbeeld hiervan is goulash, dat als Fiaker Gulasch in Wenen één van de bekendste gerechten is geworden.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oostenrijkse_keuken#Drinken
Een typisch drankje in Oostenrijk
Een typisch Oostenrijkse frisdrank, gemaakt van kruiden, wat er precies in zit is een geheim recept. Almdudler is afgeleid van het Alm Dudeln, wat niks anders betekend dan Jodelen op de berg. Almdudler dient ook als basis voor diverse mix drankjes, een Almdudler mixen met bier levert een Almradler op, een heerlijke licht alcoholische dorstlesser. http://www.allesoveroostenrijk.nl/gastronomie-dranken/
Gebak in Oostenrijk
Apfelstrudel: Apfelstrudel is een Oostenrijkse gebaksoort, die vooral erg populair is in Wenen. Apfelstrudel bestaat uit zeer dun laagje deeg, plakjes appel en rozijnen. Apfelstrudel wordt normaal gesproken gegeten met slagroom, ijs en/of warme vanillesaus. http://nl.wikipedia.org/wiki/Apfelstrudel Sachertorte: Sachertorte is een beroemde taart uit Wenen die bestaat uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. http://nl.wikipedia.org/wiki/Sachertorte
Vlees
Wienerschnitzel: Het bekendste stuk vlees is de wienerschnitzel in Oostenrijk. Deze wordt traditioneel van mager kalfsvlees gemaakt. Het vlees wordt plat geslagen tot ongeveer de grootte van een gespreide hand en word vervolgens met meel, ei en paneermeel gepaneerd. Daarna word hij in een centimeters diepe laag vet of olie vlug gebakken en geserveerd met citroen. Het gerecht wordt in Wenen nog veel op deze manier geserveerd in restaurants. Deze manier van vlees bereiden is overigens niet Weens van oorsprong, maar die is uit Italië overgenomen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Oostenrijkse_keuken
Maak jouw eigen website met JouwWeb